Το air fryer έχει γίνει πλέον ένα βασικό εργαλείο της κουζίνας και διαφημίζεται ως ένας πιο υγιεινός τρόπος προετοιμασίας των γευμάτων.
Η συσκευή αυτή μοιάζει με μίνι φουρνάκι και κυκλοφορεί ζεστό αέρα για να μαγειρεύει τα τρόφιμα γρήγορα και ομοιόμορφα, ενώ χρησιμοποιεί λιγότερο λάδι. Επιπλέον, είναι γενικά και πιο ενεργειακά αποδοτική από έναν συμβατικό φούρνο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το air fryer για να μαγειρέψετε σχεδόν τα πάντα, από τα τέλεια τσιπς μέχρι ψητό κοτόπουλο. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε να μαγειρεύετε σε αυτό; Η Daily Mail ρώτησε την Poppy O’Toole, την αυτοαποκαλούμενη βασίλισσα της πατάτας και συγγραφέα του βιβλίου Poppy Cooks: The Actually Delicious Air Fryer Cookbook, για τα λάθη που έχει κάνει η ίδια με το air fryer.
Μάθετε στο Bovary.gr ποια είναι τα 5 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να μαγειρεύετε στο air fryer
Πηγή