Πανεύκολη συνταγή για τράιφλ με φράουλες, κέικ και κρέμα.
Το μυστικό στο τράιφλ είναι να σερβιριστεί σε γυάλινο ποτήρι ώστε ο καθένας να το απολαύσει ατομικά, χωρίς να «χαλάσει» όταν το βγάζουμε από το μπολ.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα 2%
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο πουτίγκα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένο
- 2 φλιτζάνια σαντιγί
- 8 φλιτζάνια κέικ σε κύβους
- 4 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μείγμα της πουτίγκας και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε.
Σε ένα γυάλινο ποτήρι βάζουμε μερικά κυβάκια κέικ, τις φράουλες και την κρέμα, επαναλαμβάνοντας τα βήματα μία ακόμη φορά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Πηγή