Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024

Τραγανοί κεφτέδες κουνουπιδιού -Μια διαφορετική συνταγή

Μία ιδιαίτερη συνταγή για κεφτέδες κουνουπιδιού.

Οι vegetarian κεφτέδες δεν είναι η πιο σύνηθης και δημοφιλής συνταγή στην ελληνική κουζίνα. Ωστόσο, είναι σίγουρα πιο υγιεινοί, με χαμηλότερα λιπαρά και αξίζει να τους δοκιμάσει κανείς.

Η παρακάτω συνταγή από την σελίδα foodjustmagic:

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πατάτες βρασμενες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 200γρ τυρί φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξερό δυόσμο
  • 1/2φλυτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ αλεύρι

Εκτέλεση

  • Ξεχωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετακια, το πλενουμε και βραζουμε έως ότου μαλακώσει (al dente).Το στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι το πατάμε ελαφρά, προσθέτουμε τις πατάτες πουρέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κουταλιά, κουταλιά τις τηγανίζουμε.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού.

Πηγή