Υλικά για 2 άτομα
Για το κραμπλ
- 35 γρ. νιφάδες βρώμης
- 35 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- 35 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
- Βάλτε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Τοποθετήστε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Κόψτε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) σε μικρούς κύβους και προσθέστε την στο αλεύρι.
- Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει η υφή με ψίχουλο. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
- Καλύψτε το φρούτο με το κραμπλ. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Σερβίρετε με παγωτό ή σαντιγί.
Source link