Υλικά για 4 άτομα
- 4 τσιπούρες
- 8 πατάτες μέτριου μεγέθους
- 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- άνηθος
- μαϊντανός
- ρίγανη
- πιπέρι μαύρο και κόκκινο
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Έπειτα σε μια κατσαρόλα τις βράζετε για 10 λεπτά.
- Μόλις τελειώσει η διαδικασία του βρασίματος τις στραγγίζετε για να φύγει το νερό.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο σε ποσότητες της αρεσκείας σας.
- Έπειτα βουτάτε τους κύβους πατάτας στο παραπάνω μείγμα.
- Σε ένα ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα και βάζετε τις πατάτες.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τις πατάτες στο grill (χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό) για 10 με 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος απαιτείται να γυρίζετε τις πατάτες συχνά.
Για τις τσιπούρες
- Εάν δεν σας τις έχουν καθαρίσει, τότε αφαιρείτε τα λέπια και τα εντόσθια της κάθε τσιπούρας και τις καθαρίζετε καλά.
- Στη συνέχεια αλείφετε με λάδι το κάθε ψάρι, τα αλατίζετε και προσθέτετε ρίγανη. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τα ψάρια και προσθέτετε μισό ποτήρι νερό.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψάρια στο grill περίπου για 20 λεπτά.
- Κατά το ψήσιμο θα χρειαστεί να γυρίσετε πλευρά στα ψάρια μία ή δύο φορές.
- Σερβίρετε προαιρετικά ρίχνοντας σε κάθε ψάρι λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Source link