Υλικά για 4 άτομα
- 6 φύλλα κρούστας
- 500 γρ. σκληρή φέτα
- 1 κρόκος αβγού
Για τη μαρμελάδα
- 1 κιλό ντοµάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. του καφέ ξίδι
- 2 κ.σ. χυµό λεµονιού
- αλάτι
- 2 κ.γ. ταµπάσκο
- 1 κ.γ. ξύσµα λεµονιού
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Διαλέγετε τις ντοµάτες κόκκινες, αλλά σφιχτές.
- Βγάζετε µε το µαχαίρι τον αφαλό της ντοµάτας και χαράζετε τον φλοιό σταυρωτά, χωρίς να πληγώσετε πολύ το ψαχνό.
- Ζεµατίζετε τις ντοµάτες σε βραστό νερό για µερικά δευτερόλεπτα, τις βγάζετε, τις κρυώνετε αµέσως σε παγάκια και αφαιρείτε τη φλούδα τους.
- Τις κόβετε στα 4 και πιέζοντας µε την παλάµη βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε κύβους.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τους κύβους ντοµάτας και προσθέτετε τη ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσουν να καραµελώνουν, σβήνετε µε το ξίδι και το χυµό λεµονιού.
- Προσθέτετε λίγο αλάτι, το ταµπάσκο και το ξύσµα λεµονιού.
- Βράζετε µερικά λεπτά σε σιγανή φωτιά, µέχρι να γλασάρει η µαρµελάδα.
- Στρώνετε στον πάγκο 6 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνετε.
- Τυλίγετε µέσα στο καθένα, σαν φακελάκι, από 1 τετράγωνο κοµµάτι (περίπου 70 γρ.) σκληρή φέτα και τα τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρωµένο ταψί.
- Χτυπάτε το κρόκο αβγού και τα αλείφετε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε σε φούρνο στους 160°C, µέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε συνοδεύοντας µε τη µαρµελάδα ντοµάτας και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Source link