Σας δίνω τη συνταγή για την διάσημη pasta primavera, τα μακαρόνια που γίνονται με τα φρέσκα λαχανικά της άνοιξης.
Υλικά
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 1/2 κιλό σπαράγγια
- 2 καρότα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι ντοματίνια [προαιρετικά]
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Λίγο φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο, σουρώστε τα
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, ρίξτε τα σπαράγγια, τα καρότα και το κρεμμύδι, ροδίστε απαλά για 6-8 λεπτά
- Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ροδίστε για άλλα 2-3 λεπτά
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, αφήστε να χυλώσει για 2 λεπτά
- Ρίξτε τις φαρφάλες, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, συν ψιλοκομμένο βασιλικό
- Κόψτε τελευταία στιγμή τα ντοματίνια στα δύο, προσθέστε τα στην μακαρονάδα της άνοιξης
Πηγή