Δευτέρα , 30 Δεκέμβριος 2024

Φαρφάλες της άνοιξης

Σας δίνω τη συνταγή για την διάσημη pasta primavera, τα μακαρόνια που γίνονται με τα φρέσκα λαχανικά της άνοιξης.

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 2 καρότα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι ντοματίνια [προαιρετικά]
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο, σουρώστε τα
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, ρίξτε τα σπαράγγια, τα καρότα και το κρεμμύδι, ροδίστε απαλά για 6-8 λεπτά

  • Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ροδίστε για άλλα 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, αφήστε να χυλώσει για 2 λεπτά
  • Ρίξτε τις φαρφάλες, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, συν ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Κόψτε τελευταία στιγμή τα ντοματίνια στα δύο, προσθέστε τα στην μακαρονάδα της άνοιξης


Πηγή