.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 6 άτομα
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ωμό
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Για την καραμέλα
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. σιρόπι γλυκόζης
- 1 πρέζα αλάτι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Ετοιμάζουμε την καραμέλα.
- Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την γλυκόζη, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα αλάτι.
- Το θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας, περιμένουμε να έρθει σε σημείου βρασμού. Μετά από 3 λεπτά που θα βράζει προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ.
- Το αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα μας σ’ ένα σχετικά μεγάλο ταψί (π.χ. το μεγάλο τετράγωνο της κουζίνας) στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το μίγμα μας όσο μπορούμε γιατί κρυώνει γρήγορα και εκτός αυτού θα απλώσει μόνο του στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρις το αμύγδαλο να πάρει μια χρυσή απόχρωση.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει κάπως και το κόβουμε σε επιθυμητά μεγέθη, όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Αν θέλουμε απλώνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η όποια περίσσια λιπαρή ουσία.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα.
- Όταν λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή το σπορέλαιο και βουτάμε κατά το ήμισυ τα κομμάτια της φλωρεντίνας.
- Τις απλώνουμε σε κομμάτι λαδόκολλας ή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως, σε εξωτερικό χώρο. Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο για να μην μαλακώσουν.
Source link