Υλικά για 3 άτομα
- 6 φτερούγες κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες
- 1-2 τεμάχια τζίντζερ, τριμμένο
- 4-5 κλαδιά θυμάρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ για να δημιουργήσετε μια κολλώδη σάλτσα.
- Τοποθετείτε τις φτερούγες κοτόπουλου σε μία στρώση σε ένα φαρδύ, ρηχό ταψί.
- Ρίχνετε τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο, καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για να μαριναριστεί για 24 ώρες.
- Ζεσταίνετε το μπάρμπεκιου ή το τηγάνι.
- Ψήνετε τις φτερούγες για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τις συχνά. Σερβίρετε με ρύζι.
Source link