Υπέροχη συνταγή για το κοτόπουλο τώρα που ανάβουν τα μπάρμπεκιου για τα καλά.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο (χωρίς πέτσα είναι καλύτερα)
- 1/3 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού
- 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σπόρους
- Αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε από τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι -Ανακατέψτε καλά
- Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μικρές τρυπούλες στα στήθη κοτόπουλου και τοποθετήστε τα στην μαρινάδα για 30 λεπτά ως 1 ώρα
- Στραγγίστε και ρίξτε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ ή μπάρμπεκιου -Με πινέλο περάστε του λίγη μαρινάδα κάπου κάπου
- Μην το κάψετε -Θέλει 4-5 λεπτά κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος
- Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο και σερβίρετε
Πηγή