Υλικά για 4 άτομα
Για το ψωμί
- 1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει (μοτσαρέλα ή τσένταρ)
Για το άλειμμα βουτύρου-σκόρδου
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
- Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ’ όλες τις πλευρές.
- Όταν τελειώσετε βουρτσίζετε από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
- Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λεπτά για να λιώσει καλά το τυρί.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Source link