To Air Fryer είναι εκτός από μόδα, ένας και από τους πλέον πρακτικούς τρόπους μαγειρέματος.
Και αν κάτι μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο Air Fryer είναι κρέας. Πώς όμως θα εξασφαλίσετε ότι το κρέας σας θα παραμείνει ζουμερό; Πώς θα αποφύγετε να βγάλετε τη μπριζόλα σας από το Air Fryer χωρίς να είναι σκληρή και στεγνή;
Και το Air Fryer έχει τα μυστικά του:
Επιλέξτε το κομμάτι του κρέατος που θα ψήσετε
Τα πιο άπαχα κομμάτια, όπως το στήθος κοτόπουλου ή το ψαρονέφρι, τείνουν να στεγνώνουν πιο γρήγορα, ενώ τα κομμάτια με λίγο περισσότερο λίπος, όπως η picanha και το φιλέτο, είναι πιο ζουμερά.
Προτιμήστε τα κρέατα με λίπος μεταξύ των ινών, καθώς αυτό βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας και εξασφαλίζει πιο έντονη γεύση.

Μαρινάρετε εκ των προτέρων
Τα καρυκεύματα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της γεύσης του κρέατος και στο να το βοηθήσει τη μπριζόλα μας να γίνει πιο ζουμερη, οπότε το μαρινάρισμα του κομματιού για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο είναι απλά απαραίτητο.
Μαρινάρετε σε ελαιόλαδο, σκόρδο, βότανα, λεμόνι και σάλτσες όπως σάλτσα σόγιας ή μουστάρδα, που βοηθούν να γίνει το κρέας πιο ζουμερό.
Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος
Πολλοί ξεχνούν αυτή τη λεπτομέρεια, αλλά η προθέρμανση του Air Fryer για περίπου 5 λεπτά πριν βάλετε το κρέας συμβάλλει στο πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.
Αυτό επιτρέπει στο κρέας να ψηθεί γρήγορα όταν έρθει σε επαφή με τη θερμότητα, διατηρώντας τους εσωτερικούς χυμούς και αφήνοντάς το πιο τρυφερό.
Φτιάξτε μικρότερες μερίδες
Για να εξασφαλίσετε τέλειο μαγείρεμα, αποφύγετε να βάζετε πολλά κομμάτια κρέατος ταυτόχρονα στο Air Fryer.
Ο καυτός αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το κρέας, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία
Η θερμοκρασία είναι βασικός παράγοντας για να διασφαλίσετε ότι το κρέας θα είναι ζουμερό, διότι αν είναι πολύ υψηλή, μπορεί να καεί εξωτερικά και να είναι ωμό εσωτερικά.
Και αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, το κρέας μπορεί να χάσει υγρασία καθώς μαγειρεύεται. Μια θερμοκρασία μεταξύ 180°C και 200°C είναι ιδανική.
Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το σερβίρισμα
Τέλος, αφού αφαιρέσετε το κρέας από το Air Fryer, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Αυτό επιτρέπει στους εσωτερικούς χυμούς να αναδιανεμηθούν, αφήνοντας το κρέας πιο μαλακό και ζουμερό.

Πηγή