Τι χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό κιμά
- κίτρινο τυρί της επιλογής μας σε φέτες
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ντομάτες
- στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ μεγάλα
- 1 μικρό ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 5 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dyson
- κέτσαπ
- αλάτι/πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και στην συνέχεια το σοτάρουμε.
- Σβήνουμε το κρεμμύδι με το ξύδι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά χωρίς να πιέσουμε το μπιφτέκι με την σπάτουλα για να μην χάσει τα υγρά του και βγει στεγνό.
- Όταν τα γυρίσουμε, βάζουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια και σκεπάζουμε το τηγάνι για να κρατήσει θερμοκρασία και να λιώσει το τυρί το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος.
- Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες.
- Απλώνουμε την κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού.
- Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω λίγη μουστάρδα.
- Στην συνέχεια τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας και τα κρεμμύδια.
- Σκεπάζουμε το burger.
- Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.
Πηγή: www.sintagespareas.gr