Νόστιμο και θρεπτικό πιάτο
Υλικά για 2-4 άτομα
– 600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
– 750 γραμμάρια πράσο, σε ροδέλες
– 500 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
– 1 φύλλο δάφνης
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 750 γραμμάρια νερό
– 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πάπρικα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάζετε, σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
- Προσθέστε νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για μισή ώρα.
- Λιώνετε το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατέψτε το με την πάπρικα. Τοποθετήστε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε.
- Τεμαχίστε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τοποθετήστε τα κι αυτά στο τηγάνι.
- Αφήστε τα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.