Υλικά για περίπου 20 μεγάλα μπισκότα
– 255 νιφάδες βρώμης
– 125 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
– 45 γραμμάρια γραμμάρια πίτουρο σιταριού
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 1/ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας λεπτόκοκκο
– 225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
– 185 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
– 170 γραμμάρια σκούρα καφέ ζάχαρη
– 2 μεγάλα αυγά
– Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
– 285 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδοκολλας σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα βρώμη , το αλεύρι ολικής, το πίτουρο σίτου, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 3 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα τα αυγά ένα-ένα και αναδεύετε καλά. Προσθέστε τη βανίλια, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ.
- Προσθέστε στο μείγμα τα αλεύρια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.
- Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια. Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε.