Μυρωδάτα μπισκοτάκια κανέλας που θα γίνουν ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους παρέα με ρόφημα σοκολάτας, τσάι, καφέ ή ακόμα και σκέτα.
Υλικά
- Για τη ζύμη
- 250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 500γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κανέλα σκόνη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ζάχαρη για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη με μια σπάτουλα ή με σύρμα.
Βήμα 2
Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 3
Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ που θα κλείσετε καλά με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά.
Βήμα 4
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη που πλάθετε σε 5 μπάλες. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με κουπ πατ διαφόρων σχημάτων κόβετε κομμάτια ζύμης. Μαζί με τα κουπ πατ τα μεταφέρετε στο ταψί και εκείνη τη στιγμή τα αποκολλάτε από αυτά. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, όχι όμως κολλητά, γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με ζάχαρη.
Βήμα 5
Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.
Tips:
– Αν δεν χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
– Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας και τα μπισκοτάκια δε θα γίνουν τραγανά.