Υλικά για 6 άτομα
- 110 γρ. βούτυρο
- 110 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
- 4 κουταλιές σούπας μέλι
- 6 κουταλιές σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1 αβγό
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο.
- Από την ώρα που θα λιώσει, το αφήνετε άλλα λίγα λεπτά (περίπου 6’) μέχρι να σκουρύνει στο χρώμα και να δείτε μικρές μαύρες κουκιδίτσες να σχηματίζονται στον πάτο του σκεύους.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα και στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, ώστε να εξέχουν οι άκρες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με σύρμα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τη βανίλια, το αλάτι και το αβγό.
- Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτετε το βούτυρο στο μείγμα.
- Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Όσο πιο πολύ ψηθεί τόσο θα μοιάζει με μαλακό μπισκότο το αποτέλεσμα.
- Αν ψηθεί λιγότερο θα είναι πιο μαστιχωτό το εσωτερικό. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και το κόβετε σε 12 κομμάτια.
Source link