H μαγεία της ιταλικής κουζίνας αποκαλύπτεται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την περιοχή που θα επιλέξεις να εξερευνήσεις.
Κάθε περιοχή, κάθε πόλη και χωριό, έχει τις δικές του παραδόσεις, οι οποίες παντρεύονται με τις πρώτες ύλες που παράγονται εκεί. Τα εμβληματικά πιάτα και οι σπεσιαλιτέ της ιταλικής περιφέρειας, είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να ταξιδέψεις -όταν αυτό θα είναι πια εφικτό- στην χώρα για να ανακαλύψεις τον γαστριμαργικό της χάρτη.
Μέχρι τα ταξίδια να ξαναπάρουν την αρχική τους μορφή, οι ιταλικές συνταγές θα μας ταξιδεύουν έστω νοερά, στη γειτονική μας χώρα. Οπως αυτό το υπέροχο γλυκό από το Πιεμόντε, τον τόπο που παράγονται τα μπισκότα Amaretti. Ακούει στο όνομα Bonet και σημαίνει καπέλο…
Δείτε την συνταγή στο Bovary.gr
Πηγή