Εξαιρετικό πιάτο με πλούσια γεύση
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις μπριζόλες
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- λίγο αλεύρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
Για τον πουρέ κάστανου
- μισό κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- γάλα
- βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον πουρέ
- Χαράζετε τα κάστανα από τη μια μεριά και τα ρίχνετε τα κάστανα στη κατσαρόλα με 3 κούπες νερό. Τα βράζετε για 20 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, τα σουρώνετε και τα ξεφλουδίζετε.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα κάστανα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο ρίχνοντας σιγά-σιγά γάλα μέχρι να έχουμε έναν πουρέ παχύ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Για τις μπριζόλες
- Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι.
- Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
- Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου ή 12 λεπτά σε χύτρα.
- Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.