Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Brownie ζουμερό με μασκαρπόνε

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για brownie, αρκετές καλές, κάποιες αδιάφορες.

Η παρακάτω συνταγή περιέχει μασκαρπόνε, ένα κρεμώδες ιταλικό τυρί, που κάνει τη διαφορά. Το γλυκό γίνεται γευστικό και ζουμερό, ανεπανάληπτο.

Yλικά

  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μασκαρπόνε
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • Μια πρέζα αλάτι, λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για το γλυκό
  • Βάλτε την σοκολάτα, κομμένη, και το βούτυρο σε μπεν μαρί
  • Ανακατέψτε συνεχώς, να ενωθούν, βάλτε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει 2 λεπτά
  • Τότε προσθέστε τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τα αυγά και την βανίλια -Χτυπήστε στο χέρι να γίνει κρεμώδες
  • Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατέψτε καλά
  • Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά το πολύ για να παραμείνει υγρό στο κέντρο
  • Οταν το γλυκό κρυώσει ρίξτε ζάχαρη άχνη από πάνω
  • Αν πιάνουν τα χέρια σας κάντε μια γκανάς σοκολάτας (σοκολάτα με κρέμα γάλακτος) αντί για άχνη, για γαρνίρισμα


Πηγή