Κυριακή , 22 Δεκέμβριος 2024

Brownies με καραμελα

Υλικά για 6 άτομα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 φακελάκια σοκολάτα γάλακτος, δάκρυα
  • 3 αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα

Για την καραμέλα

  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 2 κ. γλ. αλάτι
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί λιώστε αρχικά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και την κουβερτούρα.
  2. Για να λιώσει η κουβερτούρα γρηγορότερα, μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Ανακατέψτε το μίγμα καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό.
  4. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το απ’ τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  5. Σε ένα μίξερ, ρίξτε τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπήστε τα. Προσθέστε λίγο-λίγο το μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και, σε ένα ταψί, στρώστε λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  8. Απλώστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε στους 170 βαθμούς. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα διαρκέσει από 25 έως 40 λεπτά.
  9. Θα καταλάβετε ότι το γλυκό έχει ψηθεί με τον εξής τρόπο: τσιμπήστε το με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, το ψήσιμο είναι επαρκές.

Για την καραμέλα

  1. Βάλτε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και αφήστε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Όταν το μίγμα αρχίσει να χρυσίζει (η ζάχαρη δεν θα έχει λιώσει ακόμη τελείως), βγάλτε γρήγορα από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
  3. Όταν το brownie πάρει θερμοκρασία δωματίου, περιχύστε το με την καραμέλα.
  4. Στρώστε με την ανάποδη ενός κουταλιού την επιφάνειά της και αφήστε την απλά να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί.


Source link