Υλικά για 4 άτομα
Για τα πουράκια
- 300 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- ¼ κ.γ. σόδα
- 4 κ.γ. βούτυρο
- 4 κ.γ. μαυροδάφνη
- 1 κρόκο αυγού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3-4 κ.σ. νερό
- σπορέλαιο
- κουβερτούρα σε σταγόνες
Για τη γέμιση
- 300 γρ. ρικότα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. μασκαρπόνε
- 150 γρ. άχνη
- ξύσμα από 2 λεμόνια χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε ρικότα, γιαούρτι, μασκαρπόνε, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στη συνέχεια την παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το κρασί, τον κρόκο, ξύσμα λεμονιού, 3-4 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ σε στρόγγυλο σχήμα.
- Δημιουργούμε ένα πουράκι από αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε επάνω τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί ένας σωλήνας.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν τα κανόλι χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις κρυώσουν, τα γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με κουβερτούρα σε σταγόνες και κερασάκια.
Source link