.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα
- ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- ¾ κρασοπότηρο χυμός λεμόνι
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 4 φύλλα ζελατίνας
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη.
- Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων.
- Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση.
- Στο μεταξύ, ρίχνουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού σε μπρίκι, στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μπρίκι να διαλυθούν.
- Τις ρίχνουμε στο μίγμα με το γιαούρτι, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύομε.
- Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, την κρέμα με το γιαούρτι και το λεμόνι.
- Ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο και περιμένουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα.
- Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε, διακοσμώντας με ξύσμα λεμονιού.
Source link