.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 150 γρ. μπισκότα βουτύρου, τριμμένα
- 45 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
- 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ¾ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
Για το σιρόπι μύρτιλλο
- ½ φλιτζ. τσαγιού μύρτιλλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας νερό
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό.
- Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει καλά και αδειάζετε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι.
- Πιέζετε με ένα κουτάλι για να βγάλετε όλο το χυμό και τον κρατάτε σε ένα μπολ.
Για το cheesecake
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζετε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.
- Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα ρίχνετε στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.
- Στο πρώτο μπολ προσθέτετε τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλλων και ανακατεύετε καλά.
- Στο δεύτερο μπολ ρίχνετε 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύετε για να δημιουργηθεί ένα απαλό μοβ χρώμα.
- Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνετε λευκό.
- Αδειάζετε το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλλα στην φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.
- Αδειάζετε το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρετε τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.
- Τέλος, προσθέτετε και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνετε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Σερβίρετε αν θέλετε με λίγα έξτρα φρούτα.
Source link