Υλικά για 4 άτομα
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 300 γρ. ξυνόκρεμα (sour cream)
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 22 εκ. και βάθος 6 εκ.
Για τη βάση
- Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτετε τα αβγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
- Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και τη ξυνόκρεμα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη κρύα βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο σβήνετε το φούρνο και το αφήνετε για 3 ώρες να κρυώσει μέσα στο φούρνο με τη πόρτα μισάνοιχτη.
- Το αφαιρείτε από το φούρνο και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή και όλη τη νύχτα για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
- Το κόβετε σε κομμάτια, το γαρνίρετε, προαιρετικά, με φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε.
Source link