Φτιάξτε ένα εύκολο γλυκό
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes
– 100 γραμμάρια ινδική καρύδα
– 65 γραμμάρια κρέμα καρύδας
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
– 4 κρόκοι αυγών
– 1 αυγό
Για την επικάλυψη
– 2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
– 1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– 5 κούπες ζάχαρη άχνη
– 150 γραμμάρια τρίμματα ινδικής καρύδας
Εκτέλεση
Για τα cupcakes
- Σε ένα μπολ χτυπάμε 100 γραμμάρια ζάχαρη με 4 κόκκους αυγών μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο.
- Στο ήδη υπάρχον μείγμα της ζάχαρης με το αυγό, προσθέτουμε 100 γραμμάρια ινδική καρύδα, 65 γραμμάρια κρέμα καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το 1 αυγό, χτυπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι τις ατομικές φόρμες για κέικ (σαν αυτές που φτιάχνουμε και τα muffins), τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα φούρνου.
Για την επικάλυψη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο το frosting να σφίξει.
- Όταν παγώσουν τα cupcakes βάζουμε το frosting σε σακούλα κορνέ και καλύπτουμε τα cupcakes. Τέλος πασπαλίζουμε με καρύδα.