Απολαυστικό και δροσερό γλύκισμα
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
- 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
- Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήστε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήστε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 έως 2 ώρες.