Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024
Εσκαλόπ αλά pizzaiola

Εσκαλόπ αλά pizzaiola

Λαχταριστά σκαλοπίνια μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 2-4 άτομα

– 4 μοσχαρίσια εσκαλοπ των 150 γραμμαρίων
– 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες
– 2 κουταλιές της σούπας ξαλμιρισμένη κάπαρη
– 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
– 1 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ρίχνετε τις ντομάτες σε βραστό νερό και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποφλοιώνετε. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.

2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο.

3. Ρίχνετε τις ντομάτες, την κάππαρη, το αλατοπίπερο και την ρίγανη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε την σάλτσα για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχετε να μην κολλήσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

4.
Λίγο πριν το σερβίρισμα ψήνετε τα σκαλοπίνια, πάνω σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέσα σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτα. Πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή με αποξηραμένη ρίγανη. Τα συνοδεύετε με σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

sidagi.gr