Υλικά για 4-6 άτομα
– 1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο περίπου 2 κιλά
– ½ φλιτζάνι βούτυρο
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
– 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε 8 μισά
– 2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
– ⅓ φλιτζάνι ξύδι
– Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα βερίκοκο
– 1 ½ φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο
– ½ φλιτζάνι ξύδι
– 1 φλιτζάνι ζωμό από τη γαλοπούλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα μαζί με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλην την επιφάνεια του φιλέτου και μετά στρώνετε τις φέτες μπέικον πάνω στο φιλέτο.
- Βάλτε γαλοπούλα σας σε ένα ταψί μαζί με το λευκό κρασί και το ξίδι. Ραντίστε με το κρασί μία φορά το φιλέτο πριν το βάλετε στο φούρνο.
- Καλύψτε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το ζουμί κάθε 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα μέχρι να ροδίσει.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να ζεστάνει μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε το φιλέτο στήθος γαλοπούλας με τη σάλτσα βερίκοκο.