Γευστικό και θρεπτικό πιάτο
Υλικά για 2-4 άτομα
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 3 κολοκυθάκια κομμένο σε κύβους
– 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
– 4 ντομάτες κομμένες σε κυβούς
– 1 ματσάκι ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
– 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένα
– ελαιόλαδο
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
– 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή εστία.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε λάδι, βασιλικό, μαντζουράνα και το αλάτι.
- Ρίχνετε τις πιπεριές, μελιτζάνες , κολοκυθάκια, ντομάτες, κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνετε. Βάζετε τα λαχανικά στο γκριλ και ψήνετε γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το γκριλ του φούρνου.
- Στη συνέχεια αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα βασιλικού και ελαιόλαδου. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα λαχανικά.