Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα βασιλικού και κρούστα παρμεζάνας

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα βασιλικού και κρούστα παρμεζάνας

Ξεχωριστό πιάτο με ζουμερό ψητό κοτόπουλο σχάρας

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 φλιτζάνι (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο λιωμένο, συν 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε ψηστιέρα ή τη σχάρα του φούρνου σε μέτρια εστία. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου.
  2. Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο βασιλικό μέσα στο λιωμένο βούτυρο και συμπληρώστε με τις 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα. Αλείψτε το κοτόπουλο ελαφρά με αυτό το μείγμα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμιχθούν  καλά.
  5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
  6. Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στη σχάρα και ψήνετε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά.
  7. Σερβίρετε το ψητό κοτόπουλο με το μείγμα βασιλικού παρμεζάνας.
  8. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ρύζι ή πατάτες.