Φιλέτο πέρκας με παρμεζάνα
06 Μαΐου 2016, 17:00
Μαγειρική
113 Προβολές
Νόστιμο κι εύκολο πιάτο
Υλικά
- 4 κομμάτια φιλέτο λευκού ψαριού (300 γραμμάρια το καθένα)
- 50 γραμμάρια γαλέτα
- 25 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη γαλέτα με το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας.
- Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς αφού τον έχουμε προθερμάνει για 5 λεπτά. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα.
- Ραντίζουμε τα φιλέτα με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.