Η συνταγή για το κινέζικο πιάτο
Υλικά για 4-6 άτομα
– 1 πακέτο 200 γραμμάρια κινέζικα νουντλς (από ρυζάλευρο)
– χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
– 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
– 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
– 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
– 1 φρέσκια ή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
– 1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
– 1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
– 2 φλιτζάνια του καφέ πράσινα φασολάκια, ζεματισμένα για 2 λεπτά
– 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
– 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
– 2 1/3 -3 φλιτζάνια του καφέ κομματιασμένη γαλοπούλα, κρύα
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
– 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
(ή μείγμα από όλα αυτά)
– 1-2 κουταλιά του γλυκού σουσάμι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετούμε τα ωμά νουντλς σε ένα μπολ, ρίχνουμε το βραστό νερό από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
- Με το σύρμα ανακατεύουμε το χυμό, τη σόγια, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σησαμέλαιο, ώσπου να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και το κρατάμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο. Μόλις κάψει προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, και τα ζεματισμένα φασολάκια, τα οποία έχουμε στραγγίξει. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί λίγο.
- Έπειτα ρίχνουμε τα νουντλς και τη σάλτσα στο σκεύος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Τέλος, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.