Υλικά
– Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
– 800 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 φλιτζάνια νερό
– 1 αυγό
Για τη σως tempura
– 2 φλιτζάνια νερό
– 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
– 1/2 φλιτζάνι κρασί γλυκό
– 1 κουταλιά της σούπας ζωμό θαλασσινών
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, νερό και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το κουρκούτι.
- Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο αλεύρι και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά και από τις δυο μεριές.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το λάδι και τις στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.
Για τη σως tempura
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το γλυκό κρασί και το ζωμό θαλασσινών.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σως.