Δροσερό κι εύκολο γλύκισμα για όλες τις ώρες
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
- 1 συσκευασία, 180 γραμμαρίων, μπισκότα της επιλογής σας
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας
Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Προαιρετικά
- παγωτό φράουλα
- παγωτό καϊμάκι
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Απλώνουμε στον πάτο ενός κυκλικού ταψιού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
- Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για τη συναρμολόγηση βάσης – γέμισης
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε στον πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη βάση, 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και 4 φράουλες κομμένες στη μέση.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα ποτήρια.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε εάν θέλουμε και έτοιμο παγωτό φράουλα και καϊμάκι.
Πηγή: newsbeast.gr