.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; }
Υλικά για 4 άτομα
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1 κ. σ. ζάχαρη
googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); })
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
- Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά.
- Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
- Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα: βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο.
- Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως.
- Αν είναι λιγότερη, προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
- Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Source link