Υλικά για 4-6 άτομα
– 1 κιλό καλαμαράκια
– 3 μεγάλα κρεμμύδια
– 1 πράσο
– ½ κρασοπότηρο λιαστή ντομάτα
– 1 πιπερίτσα καυτερή
– ελαιόλαδο
– ½ λευκό ξηρό κρασί
– ½ ποτήρι νερό
– ρίγανη
– αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε.
- Μετά από λίγο ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και σβήνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές.