Μια διαφορετική γέμιση για ένα υπέροχο πιάτο
Υλικά
– 1 πακέτο κανελόνια
– 250 γρ. θρυμματισμένη φέτα
– 100 γρ. τυρί κρέμα
– 250 γρ. τριμμένο κασέρι πικάντικο
– 600 γρ. φρέσκο ή εμπορίου σε φύλλα σπανάκι
– 2 τεμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
– 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
– 3 τεμ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
– 1 αυγό
– 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
– 200 ml γάλα
– 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά (κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος), αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας τη γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι).
- Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.
- Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε.
Πηγή: newsbeast.gr