Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή
Υλικά για 6-8 άτομα
- 2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
- 140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 100 γραμμάρια φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
- 2 κουταλιές του γλυκού κοφτά κανέλα
- 180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 μεγάλα αυγά
Για το γλάσο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε μια φόρμα 23×12 εκ.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα.
- Σίγα – σιγά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
- Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια στο μείγμα.
- Γεμίζετε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάχνετε μάφινς.
- Ψήνετε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο
- Κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη. Διαλύετε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη.
- Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα για να έχετε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μείγμα. Περιχύνετε το κέικ όταν κρυώσει τελείως.