Αφράτο γλυκό για το πρωινό σας
Υλικά για 4-6 άτομα
– 600 γραμμάρια κολοκύθα
– 500 γραμμάρια αλεύρι
– 400 γραμμάρια ζάχαρη
– 5 αυγά
– 200 γραμμάρια καρύδια
– 1 βανίλια
– 200 ml λάδι
– ½ κουταλάκι αλάτι
– 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
– βούτυρο
– ζάχαρη άχνη
– αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά χτυπάμε την κολοκύθα στο μπλέντερ. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε στο μείγμα μας την τριμμένη κολοκύθα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσουμε) και ½ κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάμε στο μίξερ.
- Τελευταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.