Γευστικό γλυκό για το πρωινό σας
Υλικά για 4-6 άτομα
Για το κέικ
– 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
– 4 μπισκότα ολικής άλεσης
– Μισή χούφτα καρύδια
– 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
– 250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
– 5 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη
– 1/4 κούπας μέλι
– 2 κουταλιές σούπας νερό
– 1 πρέζα αλάτι
– 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
– Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
– 2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το τριμμένο καρότο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
- Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.
Για την επικάλυψη
- Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Χτυπάμε το βούτυρο.
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.