Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024
Κέικ με σοκολατένια «λάβα»

Κέικ με σοκολατένια «λάβα»

Εντυπωσιακό γλύκισμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το λάβα κέικ

– 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– ½ φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
– 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
– 2 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι
– 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για τη σαντιγί

-2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
– 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το λάβα κέικ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε 4 φύλλα μικρά λαδόκολλάς σε 4 κεραμικά μπολ.

2.
Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια χτυπάτε το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

3. Ρίχνετε στο μείγμα την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με σύρμα.

4. Χωρίζετε το μείγμα στα 4 μπολ. Ψήστε για 8 – 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με σαντιγί.

Για τη σαντιγί

5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ σε υψηλή σκάλα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.

sidagi.gr