Η συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο
– 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή κιλότο
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
– 1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
– 100 γραμμάρια μαϊντανός
– 5 σκελίδες σκόρδο
– αλεύρι
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε μικρές φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
3. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.