Κολοκυθάκια ρολό με πιπεριά και ρικότα
06 Ιουλίου 2016, 12:00
Μαγειρική
76 Προβολές
Εύκολο και καλοκαιρινό ορεκτικό
Υλικά για 2-4 άτομα
- 2 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του εδάφους μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 ουγκιές τυρί ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 ψητό κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε μία αντικολλητική γκριλιέρα και ρίχνετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες.
- Λαδώνετε με ένα βουρτσάκι τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές και τα ζεσταίνετε σε μέτρια εστία από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 1 λεπτό η κάθε πλευρά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί ρικότα μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κάπαρη και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνετε μια κουταλιά του γλυκού σε όλη την επιφάνεια της λωρίδας κολοκυθιού και μετά τυλίγετε σε ρολό. Καρφιτσώνετε με οδοντογλυφίδες και σερβίρετε.