Μια από τις πιο διάσημες συνταγές στο πιάτο σας
Υλικά για 2-4 άτομα
Για το κοτόπουλο
– 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
– 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
– 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
– Ανανά χοντροκομμένο
– 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
Για την σάλτσα
– 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
– 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
– 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
– 1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
– 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
– 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
– 1 τζούρα αλάτι
Για το σερβίρισμα
– 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουoκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο. - Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.
Για το σερβίρισμα
- Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.