Υλικά για 2-4 άτομα
– 1 κοτόπουλο (1500 γραμμάρια) κομμένο σε μερίδες
– 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
– 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
– 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
– 1 κιλό ντοματίνια
– 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
– 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
– ½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
– 100 γραμμάρια πράσινες ελιές
– 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– ½ ποτήρι κρασιού ξίδι
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε 100 γραμμάρια μαύρες ελιές και 100 γραμμάρια πράσινες ελιές σε ένα μπολ γεμάτο νερό για να τις ξαρμυρίσουμε.
- Αφήνουμε τις ελιές στο μπολ για μισή ώρα και στη συνέχεια τις σουρώνουμε για να φύγουν τα νερά.
- Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε με αυτό το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το αλευρωμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε χαμηλή φωτιά.
- Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και ½ ποτήρι κρασιού ξίδι.
- Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά ολόκληρη και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 25 με 30 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.