Η συνταγή για το κλασικό γλυκό
Υλικά για 2-4 άτομα
Για την καραμέλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Για την κρέμα
- 2 αυγά
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 2 κούπες νερό για να διαλύσουμε το ζαχαρούχο γάλα
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για την καραμέλα
- Φτιάχνουμε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
- Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνουμε σε μέτρια φόρμα.
Για την κρέμα
- Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με ίση ποσότητα νερού, ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε στη φόρμα που την τοποθετούμε σε ταψί με χλιαρό νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Πηγή: newsbeast.gr