Γλυκός πειρασμός στο πιάτο σας
Υλικά για 6-8 άτομα
Για τις κρέπες
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αβγά
- κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 1 πακέτο μπισκότα θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- 150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
- λίγη καρύδα τριμμένη
- 1/2 κιλό μπανάνες
- 200 γραμμάρια φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ προαιρετικά
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
- Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
- Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
- Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
- Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
- Γυρίστε προσεκτικά μόλις ροδίσει.
Για τη γέμιση
- Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
- Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού ελαφρά στον φούρνο μικροκυμάτων, και αλείφετε με 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα κάθε κρέπα. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και φροντίζετε ώστε πάνω στις κρέπες να μην είναι η μια πάνω στην άλλη.
- Πασπαλίζετε με όσα φουντούκια και μπισκότο θέλετε και προσθέτετε λίγη καρύδα. Διπλώνετε στην μέση και μετά στο πλάι ώστε να έχετε ένα τρίγωνο.