Υλικά για 2 άτομα
¾ φλιτζανιού κριθαράκι
1 μέτριο καρότο
150 γρ καπνιστή πέστροφα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα σε κυβάκια όλα τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και περίπου ½ λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά. Όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει το 1/3 από τα υγρά του προσθέτουμε την καπνιστή πέστροφα και τη σπάμε με το κουτάλι που ανακατεύουμε το κριθαρώτο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και να χυλώσει όπως το ριζότο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.