Πασχαλινός μεζές από τη Λευκάδα
Για τα φρυγαδέλια
– 4 αρνίσια συκωτάκια
– 2 αρνίσιες μπόλιες
– Εντεράκια
– 1 κούπα Ξύδι
– Αλάτι
– Πιπέρι
Για τη μαρινάδα
– ½ κούπα ελαιόλαδο
– Χυμός από 2 λεμόνια
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά ( ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακατεύοντας πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τα συκωτάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ½ ώρα. Ανακατεύουμε κάθε ½ ώρα. Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια μέσα έξω με κρύο νερό και ξύδι. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Πλένουμε καλά τη μπόλια με νερό και ξύδι. Την αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό.
2. Στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα συκωτάκια. Απλώνουμε τη μπόλια και την κόβουμε σε κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε συκωτάκια, τα τυλίγουμε σαν πακετάκι με τη μπόλια και μετά με τα εντεράκια. Αραδιάζουμε τα φρυγαδέλια σε ένα πυρέξ, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μαρινάδα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 – 50 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 -30 λεπτά